Mobil omslagsbild

Ett kunskapsspel för alla nyfikna

330+ ämnen och nästan 1000 frågor!
Här får du veta mer om kända svenskar, vad allemansrätten betyder, vem som är starkast i världen och mycket mer.

Och man kan spela på sitt eget språk, eller på svenska. Man kan välja på 5 olika språk när man köper spelet: svenska, engelska, arabiska, tingrinja och afghanska (dari). Spelet kostar 625 kronor exkl moms på svenska och priset för översatta spel är 675 kronor exkl. moms. Specialpris för set med alla fem språk. Frakt ingår i priset

Spelet har 8 kategorier: Djur & Natur, Mat & Dryck, Helg & Fest, Historia & Geografi, Sport & Fritid, Kultur, Kända Svenskar, Samhälle & Religion.

Inom varje kategori beskriver vi omkring 40 ämnen med 3 frågor per ämne. Detta för att ge lite kunskap om ämnena, inte bara "detta är en kantarell", utan "detta är en kantarell, den är en delikatess, alla får plocka den i skogen i enlighet med allemansrätten".

Våra spelkort är uppbyggda så att det alltid finns en bild på framsidan och en första fråga om vad du ser på bilden. Bilder känns viktiga så spelet blir tillgängligt för alla från barn till vuxna. 

 Spelregler

Ställ upp spelet som på tredje bilden nedan. Spelare 1 snurrar på snurran och spelledaren tar fram främsta kortet i kategorin som pilen visar. Spelledaren visar bilden för spelare 1 och ställer frågan. Svarar man rätt på 1 fråga får man behålla kortet. Svarar man rätt på fler än 1 fråga så får man ett nytt kort med nya frågor. Svarar man fel så lägger man tillbaka kortet längst bak i högen och går vidare till nästa spelare. Till vissa frågor finns rätta svar som inte är med på kortet och då bestämmer spelledaren vad som gäller, med tanken om att det är roligare att ha rätt än fel som vägledning.

Först till 10 kort vinner.